59 berichten.
Ingrid Daemen schreef op 23 november 2023 om 18:17
Betreft : lezing over de Nederlandse Buitenplaatsen. Het was weer een erg interessante en leuke middag afgelopen Vrijdag.Ik hoop er nog vaak bij te kunnen zijn.
Renée Spermon-Marijnen. Namens Museum Slager 's-Hertogenbosch schreef op 24 april 2023 om 17:51
Lezing over Marie Slager-Van Gilse, Meerhout en Brabantse Buitenplaatsen: nog grote dank voor je leuke en interessante lezing afgelopen dinsdag. De luisteraars hebben ervan genoten!
Francine ten Hoedt (Hat Trick Consultancy) schreef op 3 april 2023 om 14:15
Mary Montagu met Turkse maaltijd: Wat een prachtige lezing was het weer! We hebben zoals altijd genoten! En de mensen om ons heen ook. Hoe je heden en verleden aan elkaar weet te koppelen. Dat je steeds weer van die inspirerende mensen vindt om over te vertellen. Je kunst-cultuur-historische blik die zoveel verrijking biedt. Of het nou gaat om Chinese krijgsheren, waaiers of Santons, iedere lezing bracht ons zoveel inzicht en kennis in een heerlijke verpakking. Dank je wel!
Ella Scherpenisse schreef op 28 maart 2023 om 16:23
Betreft Lezing Madame de Pompadour: Nogmaals hartelijk dank voor je enthousiasmerende lezing en presentatie! Namens Vrouwen Gilde Tilburg
Wil Douma schreef op 25 maart 2023 om 16:31
Mary Montagu lezing met Turkse lunch : lady Mary en haar- door jou duidelijk verwoorde emancipatorische levenshouding- zal zeker de toehoorders inspireren en beklijven. Dat heeft het mij zeker gedaan! Dank ! p.s. Het enthousiasme spatte ervan af.
KVG Berkel-Enschot, Ria Miedema schreef op 29 november 2022 om 18:35
Lezing : Victoria, Huwelijk & Hof, met High-Tea: Namens onze leden hartelijk dank voor de geweldige ontvangst bij jou thuis. Uit hun reacties kunnen wij als bestuur concluderen dat de dames genoten hebben van jouw levendige lezing, de heerlijke thee en jouw zelfgemaakte gerechten
Henriette van Norel schreef op 21 november 2022 om 12:27
China-arrangement: We hebben een lezing gehad over de Tang-dynastie en aansluitend een heerlijke lunch met onder andere ingredienten die in die tijd werden gebruikt. Iedereen was razend enthousiast en ze hebben allemaal enorm genoten. Nogmaals heel veel dank.
Henny de Bruin schreef op 31 oktober 2022 om 12:32
Namens het Bestuur NUT Langstraat: Nogmaals onze dank voor de leuke lezing over Mme de Pompadour van gisteren. Het was een leuke en leerzame middag. We hebben veel lovende reacties ontvangen.
Marijke Blanken schreef op 26 oktober 2022 om 20:12
Marijke Blanken van Ouderen Samen. Op vrijdag 23 september hebben we genoten van één van jouw prachtige en bloemrijke lezingen. Het onderwerp was : de extravagante Koning George IV van Engeland.
Idi Szován schreef op 16 augustus 2022 om 13:48
Porseleinlezing 3-8-2022: Ontvangst met Koffie met een heerlijk pruimentarteletje en daarna een heel boeiende lezing over het Chinese porcelein, door een aantal eeuwen heen, met veel achtergrondinformatie. Gevolgd door een overheerlijke driegangenlunch, aan een mooi gedekte tafel: een kennismaking met typisch Chinese producten, en voor ons vrij onbekende combinaties. Maar…heerlijk en verfijnd. Kortom Ingrid een superdag".
Ria Merk schreef op 11 november 2021 om 14:18
Als clubje van 4 dames willen wij u, mevr. Van Leeuwen, heel hartelijk bedanken voor de reuze interessante lezing over het Chinese porselein. U heeft deze lezing met veel kennis en geestdrift weergegeven. Dat heeft u gedaan door ook de geschiedenis en de huidige tijd hier volop in te betrekken. Onze dank geldt ook voor de sfeervolle Chinese lunch. Die was zeer apart, maar de moeite waard om meegemaakt te hebben. Wij zijn vol lof.
Marleen van den Bergh schreef op 2 november 2021 om 12:15
Presentatie "Nederlandse landgoederen" met 3 gangenlunch: Allereerst wil ik u zeggen, dat het gisteren een, in alle opzichten, zeer geslaagde dag was! Wat een energie!!! Heel veel succes, en hopelijk tot ziens! Met vriendelijke groet, Marleen van den Bergh
Geertrui van Synghel uit Esch schreef op 29 september 2021 om 21:57
Landgoederen & Buitenplaatsen: hartelijk dank voor de prachtige lezing en de stijlvolle ontvangst, met het overheerlijke eten. Het was een bijzondere en onverwachte ontmoeting!
L. den Boer schreef op 28 september 2021 om 22:33
Nederlandse Landgoederen: We hebben als tuinclub Balsemien uit Helvoirt genoten van onze lustrumviering bij "Histotainment" Mevrouw van Leeuwen is een sublieme gastvrouw. Haar lezing over het leven op de Buitenplaatsen in Nederland was boeiend en gaf veel nieuwe informatie. .We werden meegenomen in het leven van de bewoners van deze Buitenplaatsen .Mevrouw van Leeuwen heeft veel historische kennis en kan dit op een enthousiaste en beeldende manier overbrengen. Ook haar drie gangen lunch was voortreffelijk; haar enthousiasme op culinair gebied en haar passie voor historische gerechten was bijzonder om te ervaren. Het was een dag met een gouden randje!
Lieke Tax-Oude Vrielink. Cult+ Kring Vvao Den Bosch-Tilburg schreef op 19 augustus 2021 om 09:48
Tuinenlezing: We zaten heel romantisch onder oude bomen en genoten van de tuin-verhalen waarmee Ingrid ons verraste. In dit kader kwamen allerlei onderwerpen naar voren: formele tuinen, Engelse tuinen, bijzondere eetbare planten.......Kortom een zeer boeiend verhaal met een zeer aandachtig gehoor. Ook werden we verrast door de heerlijke soep en hapjes die bereid waren door de gastvrouw."
Margriet Sopers schreef op 3 augustus 2021 om 21:42
Histo-to-go: Europese Tuinen-Arrangement. Wat heb ik genoten van je verhaal over bloemen en planten. En van de omgetoverde tennisbaan. Jammer dat ik vroeg werd opgehaald. En wat een lekkere dingen kregen we te verorberen . Veel dank en ik blijf graag op de hoogte van je lezingen. Veel groeten Margriet Sopers.
Dick van Noort uit 's-Hertogenbosch schreef op 28 juli 2021 om 17:47
Europese Tuinen met lunch-Arrangement: Eindelijk, na vele maanden, weer eens een gezellige lezing met wetenswaardigheden over het wel en wee van de Bon Ton van weleer. En zoals gewoonlijk weer afgemaakt met een aantal bijpassende culinaire versnaperingen. Als je van te voren ziet waar die versnaperingen uit bestaan denk je: ik ben benieuwd. En ja, het was weer heerlijk.
Mariet Potten schreef op 28 juli 2021 om 08:56
Histo-to-go : Europese Tuinen met lunch-Arrangement: Het was weer even als vanouds, zorgeloos genieten.
Ger de Leeuw schreef op 27 juli 2021 om 09:53
Europese Tuinen & lunch-Arrangement: Ik was een sfeer-ondergaander bij de Tuin-en-Lezing-bijeenkomst onder de kastanjebomen. En de soep was geen soep, maar po...ta...ge... Voor zoiets strelends voor de tong is een strelend woord nodig.
Nel Vijgenboom schreef op 26 juli 2021 om 13:00
De lezing onder de kastanjebomen was heel aangenaam. Het beeld en geluid waren goed te volgen. Ik denk alleen dat het voor je stem wat moeilijker was. Je moet toch wat harder praten. De lezing was heel interessant en ik weet nu waar de aardbeien en de begonia,s oorspronkelijk vandaan komen. Leuk om te weten!