Anna Maria Russell, de 7e hertogin van Bedford, geeft haar personeel in 1840 een ongewone opdracht. Voortaan wordt er dagelijks rond 4 uur een lichte maaltijd geserveerd! Waarom? Omdat het diner in die tijd pas laat opgediend werd, en Anna klaarblijkelijk in de late middag al trek kreeg! Aanvankelijk voerde ze de Afternoon-Tea alleen in de huiselijke kring in, maar na enige tijd wordt dit gebruik zelfs door Koningin Victoria overgenomen.

De High-Society geniet dan voortaan dagelijks van een uitgebreide thee met sandwiches, cake en koekjes. Een nieuwe Engelse traditie is geboren!

De laatste jaren is ook Nederland in de ban van de Afternoon-Tea! Hoewel we het Engelse gebruik van een uitgebreide thee hebben overgenomen, noemen we het meestal “High-Tea”. Bij Histo-tainment hebt u de keuze uit 5 bijzondere High-Tea-arrangementen (Engels, Chinees, Nederlands, Russisch, Duits. Zie rechterkolom).

Stapel chinees theeservies
Chinees theeservies
 • Butter cookies

  Combineer bijvoorbeeld de traditionele Engelse Afternoon-Tea met een interessante lezing over het veelbewogen leven van koningin Victoria of een van de andere Engelse lezingen. (Lezing19-22)

 • *De CHINESE HIGH-TEA  is een andere klassieker, die inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken is! (Lezing 1)

  Maak kennis met een Chinese theeproeverij van enkele klassieke Chinese zwarte- en groene thee-soorten. Geniet van de heerlijke huisgemaakte hapjes en luister naar het meeslepende verhaal van de ontdekking van de thee of combineer de Tea met een van de 5 lezingen over China.

   

 • *ROYAL-TEA met Oranje (Lezing 35)

  Wordt het Royal-Tea of Royal-Ty? Kom naar de kleurrijke lezing waar het allemaal om Oranje draait. En een beetje groen en zwart voor de thee.

  Royal-Tea met Oranje

 • *Het RUSSISCHE HIGH-TEA ritueel  is in Nederland vrij onbekend, hoewel de thee-traditie in Rusland een lange geschiedenis kent! Voor degene die op zoek is naar een totaal andere thee-beleving is de Russische High-Tea, compleet met Samovar, een must!

  Geniet van de romantische Russische thee-traditie met een heel eigen, aparte sfeer die nog eens versterkt wordt door een van de bijbehorende Rusland-presentaties! (Lezing 32, 33, 34).

 • *Of……probeer eens een DUITSE HIGH-TEA, die is ook net even anders!

  Wist u overigens dat Duitsland zo’n speciale thee-traditie kent, dat de thee-ceremonie sinds 2016 zelfs op de Duitse UNESCO-erfgoedlijst staat? En dat in een land waar voornamelijk koffie wordt gedronken! (Lezing 2)

  Meer over deze eeuwenoude traditie bij de Duitse High-tea, die bijvoorbeeld gecombineerd kan worden met een boeiende presentatie over de roemruchte August der Starke (Lezing 28). Met een heerlijk assortiment huisgemaakte “Deutsche Kuchen” waant u zich in lang vervlogen tijden…..