Zuid-Frankrijk kent vele eeuwenoude Kerst-tradities, wat betreft eten, drinken, cultuur en folklore.
De unieke Provençaalse Kerstsfeer komt tot leven in de boeiende presentatie rond de 19e eeuwse “Creche de Santons”. Met aandacht voor tal van gebruiken.
Daarna wordt een huisgemaakte 4-gangen lunch met Historische Franse gerechten geserveerd. Alles wordt stijlvol in Kerstsfeer gepresenteerd.
PROGRAMMA-VOORBEELD.
10.30 uur : Ontvangst met koffie en Franse lekkernij.
11.00 uur : Presentatie “KERSTMIS IN DE PROVENCE: SANTONS et TRADITIONS !”
12.15 uur : Muzikaal intermezzo met Franse muziek
12.30 uur : Huisgemaakte 4-gangen lunch met Franse gerechten:
* Vélouté d’artichaut (artisjoksoep) * Entremets: Spécialités (Provençaalse Kerst-specialiteiten * Terrine de poisson (visterrine) * Dessert des Anges (een hemels dessert)
14.30 uur : Afsluiting