Zomer 2020 : veel mensen brengen deze zomer hun vakantie in Nederland of omgeving door. Daarom besteedt Histotainment de komende tijd in de blogs meer aandacht aan Nederlandse- en Duitse culturele onderwerpen. Een soort vakantie-blog…..

De eerste gaat over het stadje Solms, zo’n 80 km ten oosten van Koblenz gelegen. Hier tref je een omgeving aan met sporen van het Nederlandse verleden. De naam zelf herinnert aan Amalia van Solms, de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik en de moeder van Willem II van Oranje.

Meer over Amalia op de Histotainment-Blogpagina. Haar voorvaderlijk Schloss Braunfels, vlak bij Solms, is prachtig gelegen op een heuvel en een bezoekje zeker waard!

Bezichtiging is mogelijk met een rondleiding van ongeveer 50 minuten die begint in de Ridderzaal met harnassen, toernooi- en jachtwapens vanaf de 13e eeuw! Vervolgens neem je een kijkje in de voornaamste woonvertrekken met schilderijen, gobelins, en meubilair. Een eeuwenoude verzameling die getuigt van de familiegeschiedenis van de vorsten van Solms-Braunfels.