Soms gaat het leven van een Cultureel ZZP.-er niet over rozen……Neem nou de Open Inschrijvingen, die al een aantal jaren druk bezocht worden en die we met veel plezier verzorgen.

Vanwege een aantal inhaal-lezingen, (als nasleep van Corona) en een tijdelijk gezondheidsprobleem, vinden er in december helaas geen Open Inschrijvingen rond het Kerstthema plaats. Volgend jaar hoop ik de -inmiddels traditioneel geworden- lezing rondom de Provencaalse Kerstfiguren, de zogenaamde “Santons”, weer te kunnen aanbieden.

We gaan er van uit dat Histotainment dan ook

weer de nodige Glans & Glitter kan tonen bij de andere Kerstlezingen zoals “Aan tafel bij de Franse adel” en zo nodig Grandeur uit een ver verleden bij “Aan tafel bij de Franse Koningen”!

Er zijn plannen voor een nieuwe lezing, die begin maart gepresenteerd zal worden in het kader van Vrouwendag 2023.
Hierbij komt het interessante, en vrijwel onbekende leven van een reislustige, onafhankelijke vrouw genaamd Lady Mary Montagu, naar voren. Hieronder staat ze afgebeeld in Ottomaanse kleding en vereeuwigd door de beroemde Jean-Etienne Liotard in 1756. Nadere informatie hierover volgt t.z.t. in de Histotainment-Nieuwsbrief.