UITNODIGING PRESENTATIE HISTOTAINMENT-TO-GO: “EUROPESE TUINEN VANAF DE 17E EEUW IN VOGELVLUCHT”

De eerste Histotainment -to-go-buitenlezing heeft een toepasselijk thema: we nemen een kijkje in de tuinen van enkele adellijke personen, gekruid met leuke anekdotes: wie was Capability Brown? Waarom heeft Napoleon een voorliefde voor viooltjes? En wie gaf opdracht voor het vervaardigen van bovenstaande prent die diende om te imponeren, maar daarnaast nog een ander doel had……

Op WOENSDAG 21 JULI wordt een tipje van de tuinsluier opgelicht in een buiten-presentatie , waarna we een aantal historische planten bekijken in de Halse Hof.

BUITEN-PROGRAMMA:                                                                                                                                            

10.30-10.45 : Ontvangst met koffie & “Petit-fours”. Daarna vindt de presentatie plaats onder de kastanjebomen. Rond 11.30 uur : bezoek aan de “Halse Hof”, onze vernieuwde tuin met historische planten.

Daarna is er keuze uit 2 mogelijkheden: aansluitend gebruikt u bij ons de Vergeten-Groentesoep en hartige Tartelette. Of u begint met een wandeling in de omgeving. Bij terugkomst is het nog even nagenieten van alle indrukken met een kopje Vergeten-Groentesoep en hartige Tartelette.

Dit zomer-arrangement is ook voor groepen te boeken t/m 15 oktober.

                         

Locatie:  Huize Hal in ESCH