Ook dit jaar staat deze lezing weer op het Histotainmentprogramma:

“KERSTMIS IN DE PROVENCE: SANTONS et TRADITIONS !”

Zuid-Frankrijk kent vele eeuwenoude Kerst-tradities, wat betreft eten, drinken, cultuur en folklore.

De unieke Provençaalse Kerstsfeer komt tot leven in de boeiende presentatie rond de 19e eeuwse “Creche de Santons”. Met aandacht voor tal van gebruiken. 

Daarna wordt een huisgemaakte 4-gangen lunch met Historische Franse gerechten geserveerd.  Alles wordt stijlvol in Kerstsfeer gepresenteerd met opstelling van 4 meter Kerstgroep (Santons)

PROGRAMMA van zaterdag 11 december:

10.30 uur : Ontvangst met koffie en Franse lekkernij.

11.00 uur : Presentatie “KERSTMIS IN DE PROVENCE: SANTONS et TRADITIONS !”

12.15 uur : Muzikaal intermezzo met Franse muziek

12.30 uur : Huisgemaakte 4-gangen lunch met Franse gerechten:

* Vélouté d’artichaut (artisjoksoep)

* Entremets: Spécialités (Provençaalse Kerst-specialiteiten)

* Terrine de Poisson (visterrine met o.a. gerookte zalm, kabeljauw, forel, verse dille)

* Dessert des Anges (een hemels dessert met o.a.fruit en bavarois)

14.30-15.00 uur : Afsluiting

Het betreft een open inschrijving met beperkt aantal plaatsen.                                                            

Aanmelding is mogelijk t/m 7 dec.

Kosten van het gehele arrangement:

35 euro per persoon.