Er is veel belangstelling voor de Histotainment Ming-lezing. Deze wordt a.s vrijdag 18 september voor de 3e keer in 2 weken gehouden! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Aan het begin van de Mingdynastie verplaatst keizer Yongle de hele hofhouding naar het noorden,  naar Beijing, dat de hoofdstad van het enorme Chinese rijk wordt. In minder dan 15 jaar laat hij de Verboden Stad bouwen. Een enorm complex dat zijn weerga niet kent……

Het volgende project staat al weer op de rol: de keizer heeft bedacht dat China niet alleen via de zijderoute over land handel moet drijven, maar tevens een “maritieme zijderoute” moet opzetten.

Hiertoe wordt een gigantische vloot gebouwd, die vanaf 1405 de wereld gaat verkennen vanuit Nanjing in het zuid-oosten van China. Deze armada  van enorme schepen staat onder leiding van admiraal Zheng He, die 7 expedities heeft uitgevoerd en o.a. in Afrika is terechtgekomen! Om onderweg voldoende verse groente voor de bemanning te hebben, voer er zelfs een zogenaamd “boerderijschip” mee, waarop kleine soja-veldjes waren aangelegd! We gaan op ontdekkingstocht met de admiraal voor een lunch met een internationaal tintje!

 PROGRAMMA: 10.30 -11.00 uur : Ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte lekkernij.

– Daarna vindt de presentatie “Ming, meer dan porselein. Een fascinerende ontdekkingstocht” plaats.

– Rond 12.30 uur : historische 3-gangen lunch met huisgemaakte gerechten:

* Rijkgevulde, milde Thaise soep met kip en kokos.

* Dongpo-Pork : traditioneel gerecht met varkensvlees, noedels, en soja-boontjesgarnituur.

* Fruitig- dessert met osmanthus en loquats.

– De afsluiting is tussen 14.00 uur-14.30 uur.

De kosten van het gehele arrangement : 30 euro p.p. Aanmelding hiervoor is mogelijk t/m 14 september dmv. een mail (info@ histotainment.nl) of telefonisch : 0411-601562 /06 12834878 of via het contactformulier op de website