Allereerst voor iedereen nog de beste wensen voor 2019!  Een gezond, gelukkig en inspirerend jaar gewenst.

Terwijl  Nieuwjaar in Nederland al weer verleden tijd is, gaat het Chinese Nieuwjaar volgende maand in volle hevigheid losbarsten op dinsdag 5 februari.

Een groots spektakel  met overdadig vuurwerk, – overigens een Chinese uitvinding, –  maskerades, vermommingen, Demonen, en Draken-optochten.

Al eeuwenlang  speelt de draak een belangrijke rol in de Chinese geschiedenis.

Nu China momenteel  in allerlei opzichten sterk in de belangstelling staat, kun je je afvragen of de draak weer ontwaakt is…….

De nieuwe Histotainmentlezing gaat terug naar het begin van de Qing-heerschappij. De Mingdynastie was verdreven, maar er waren nog veel opstandige haarden in het land zelf en bij de naburige overwonnen volkeren.

Keizer Kangxi  moest dan ook alles uit de kast halen om het nieuwe Chinese rijk te unificeren.

Hoe hij de problemen efficiënt en creatief aanpakte, komt naar voren tijdens de “Draken of Demonen”presentatie op Dinsdag 5 februari.

Na de Kerstdagen ben ik aan de slag gegaan met het maken van bewerkingen van andere Chinese gerechten; dus ook de bijbehorende historische lunch is nieuw.

Ditmaal  onder meer een open pastei met 2 soorten Chinese paddenstoelen.

PROGRAMMA DINSDAG 5 FEBRUARI : PRESENTATIE “DRAKEN OF DEMONEN”.

10.45 uur : Ontvangst met koffie en Chinese lekkernij.

11.15 uur : Presentatie “Draken of Demonen”, waarna Chinese muziek (niet live)

12.45 uur : Huisgemaakte 3 -gangen lunch met Chinese gerechten (bewerking ):

* Demonensoep op basis van meloen

* Open Chinese paddenstoelenpastei   met groente garnituur

*  Vliegende Feniks Dessert met vruchten

Rond 14.30 uur : afsluiting.

Aanmelding kan via de website www.histotainment.nl, of mail: info@ histotainment.nl of tel. : 0411-601562 /06 12834878

Het betreft een open inschrijving die plaatsvindt in Huize Hal.  Prijs : 25 euro p.p. voor lezing met lunch. Na aanmelding ontvangt u de verdere gegevens

NIEUW: Open Inschrijving  in 2019: “Midsummer Victoriaanse Tijd”. Presentatie met High-Tea op Zaterdag 13 juli. Bij mooi weer in de tuin. Meer informatie hierover in de volgende Nieuwsbrief.

De Open Inschrijvingsbijeenkomsten zijn altijd tegen gereduceerd tarief (25 tot 30 euro p.p. voor het gehele arrangement),  omdat dit voor mij een manier is om geïnteresseerden met Histotainment te laten kennismaken.

De prijzen voor de bijeenkomsten van besloten groepen v.a. 6 personen liggen tussen de 30-45 euro p.p. voor een lezing met lunch-arrangement.